GFXpixel.info - PHP-Fusion themes design Październik 29 2020 16:31:15
Nawigacja
· Strona główna
· Sołtys
· Strona Facebook
· Gmina Kórnik
· Dojazd do Koninka
· Artykuły mieszkańców
· Galeria zdjęć
· Do pobrania
· Stacja Meteo
· Banery
· Regulamin
· FAQ
· Linki
· Kontakt
· Szukaj
Monitoring Powietrza

Rada Sołecka

Polecamy







Ostatnie artykuły
· Renowacja kapliczki ...
· Usunięcie niebezpiec...
· Płyty z I Komunii Św.
· SPRZĄTANIE LASU W KO...
· Wesołego Alleluja !!!
Nawigacja
Artykuły » Przepisy kulinarne mieszkańców » Golonka w piwie zapiekana kiszoną kapustą
 
Golonka w piwie zapiekana kiszoną kapustą
Golonki (ilość dowolna)
sól peklowa
pieprz
2-4 puszki piwa z mocnym ekstraktem
masło
vegeta
kapusta kiszona
pieczarki
sól
---------------------------------
Nacieramy golonki solą i pieprzem, wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia układamy je w dużym garnku i zalewamy piwem.
Golonki muszą być całe przykryte złotym napojem.
Znowu wkładamy golonki zalane piwem na noc do lodówki.
Następnego dnia gotujemy golonki w piwie dodając ok 0,5-1,0 litra wody przez około 3 godziny, aż mięso będzie miękkie.

Kapustę kiszonągotujemy do miękkości, dodajemy przesmażone wcześniej na maśle pieczarki, pokrojone w plasterki. DOprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.

Kapustę wykładamy na blachę, następnie ukłądamy golonki, nakładając na każdą kawałeczek masła. Zapiekamy w piekarniku do przypieczenia się skóry. Przeciętnie trwa to około 30 minut (zależnie od różnych piekarników)

Życzę smacznego !



 
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Ostatnie Obrazy
Nasza Parafia

Polecamy