GFXpixel.info - PHP-Fusion themes design Październik 29 2020 16:44:49
Nawigacja
· Strona główna
· Sołtys
· Strona Facebook
· Gmina Kórnik
· Dojazd do Koninka
· Artykuły mieszkańców
· Galeria zdjęć
· Do pobrania
· Stacja Meteo
· Banery
· Regulamin
· FAQ
· Linki
· Kontakt
· Szukaj
Monitoring Powietrza

Rada Sołecka

Polecamy







Ostatnie artykuły
· Renowacja kapliczki ...
· Usunięcie niebezpiec...
· Płyty z I Komunii Św.
· SPRZĄTANIE LASU W KO...
· Wesołego Alleluja !!!
Nawigacja
Artykuły » Przepisy kulinarne mieszkańców » Ciasto Pleśniak
 
Ciasto Pleśniak
Potrzebujemy:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
1 kostka margaryny
1 słoiczek dżemu lub konfitur
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżki kakao
-------------------------------
Mąkę z proszkiem do pieczenia zagnieść z żółtkami i margaryną. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao. Drugą częścią wyłożyć dno formy i posmarować ją konfiturą, a na nią posypać kruszonkę z ciemnego ciasta. Ubić same białka z cukrem i wyłożyć na warstwę z ciemnej kruszonki. Wierzch posypać kruszonką jasną.
Piec około 45-50 minut w temp 180st C
Kontrolować w czasie pieczenia (różne piekarniki różnie dopiekają ciasto)
Życzę smacznego!




 
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Ostatnie Obrazy
Nasza Parafia

Polecamy